ПОЗИВ ЗА СЕМИНАР 22-23 АПРИЛ 2020- ЕТНО СЕЛО»СТАНИШИЋ»

Стручно усавршавања библиотекара Републике Српске карактерише стално трагање за иновативним

библиотекарским знањима, али и остваривањима у свијету установљеним стандардима. Широк распон библиотечког дјеловања од школских, високошколских и народних библиотека условио је значај тимског дјеловања библиотечке струке у цјелини. Зато Друштво библиотекара сваке године организује семинар ради стручног усавршавања библиотекара и бољег сагледавања стања у библиотекарство код нас и у свијету.

Семинара ће се одржати у  Етно селу «Станишић» у Бијељини 20-22 априла 2020г.

 

Теме семинара:
БИБЛИОТЕКЕ –МЈЕСТО ДРУШТВЕНОГ И ЛИЧНОГ РАЗВОЈА
-Унапређење библиотечких услуга
-Паметне библиотеке

 

САВРЕМЕНА ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА-ОД ИДЕЈЕ ДО РЕАЛИЗАЦИЈЕ

ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА

ПРИЈЕДЛОГ ИЗРАДА ПОДЗАКОНСКИХ АКАТА ВИСОКОШКОЛСКИХ БИБЛИОТЕКА

Циљ семинара јесте размјена мишљења и идеја ,стручних знања и примјера добре праксе за даљи квалитетни развој струке на подручју рада са корисницима. Праћење снажне и брзе промјене у односу на развој информациони и комуникациских технологија у сврху пружања квалитетне  услуге и стицање нових знања и вјештина.Улога школских библиотекара је веома важна у подстицању читање и комуникације,информационе писмености и пружање подршке њиховом цјелокупном васпитно образовном процесу без адекватно опремљене школске библиотеке.Високошлске библиотеку у свијетлу модерних технологија и доношење нове законске регулативе у тој области.

Позивамо колеге из сусједних држава и иностранства да представе примјере добре праксе, пројекте чија је реализација у току, планове за будућност или једноставно били који аспект примјене информационо-комуникацијских технологија која за циљ имају боље пословање библиотека и квалитетнију услугу за кориснике.

Пријава радова се врши до 15. фебруара 2020. године  на мејл Друштва Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.,након чега  ће се одабрати најбољи. Одабир се врши на основу сажетка од 500 ријечи или 3500 карактера са размацима и напиасаног рада у цјелини.Списак одабраних радова биће објављен до 20 марта 2020.

Контактирајте нас

Ужичког корпуса бр. 12, 73240, Вишеград, Република Српска, БиХ

  • dummy+387 65 950 354

  • dummy+387 65 950 354

  • dummy bibliotekarirs@gmail.com

Билтен

Пријавите се својим е-адресом и добијајте вијести и обавјештења директно у Ваше поштанско сандуче.

Search